Innovation och smarta idéer inom klimat och miljö

En stor anledning till att denna sidan startades är inspirationen från Greta Thunberg som vid något tillfälle sa: "Vi behöver inga nya lösningar för att klara klimatkrisen, allt har redan uppfunnit". Med det citatet i bakhuvudet skapade vi den här sidan för att samla de exemplen och mycket annat. Enjoy!

Namn på idé

Mer information och länkar

Trashpocket

(dela)

Fimpar är ett jättestort miljöproblem. De är fulla av gifter och utgör en stor del av de sopor som hamnar i naturen. Trashpocket har tagit fram en liten ficka där man tryggt kan lägga sina fimpar och slänga dem senare. Det här behövs verkligen.
>> Gå till projektets webbplats
>> Följ Trashpocket på Facebook!

Desserto

(dela)

Två mexikanska killar insåg vilken enorm påverkan modeindustrin har på planeten och klimatet. Så de har tagit fram vegansk och naturligt läder av kaktusar. Ganska coolt.
>> Gå till projektets webbplats
>> Följ Desserto på Facebook!

The Ocean Cleanup

(dela)

En holländsk ung kille vid namn Boyan Slat kom på idén att med hjälp av flänsar och fartyg på storskalig nivå samla upp plast ur havet. planen var att starta med den största plastansamlingen i Stilla Havet. Efter ett par års trial and error de är nu under 2020 på gång med tester och har sjösatt de första prototyperna. Riktigt hoppfullt projekt.
>> Gå till projektets webbplats
>> Följ The Ocean Cleanup på Facebook!

The Seabin Project

(dela)

Startades först i Australien av två surfare som ville rensa upp vattnet från plast och annat skräp. Fungerar som en hink som fästs vid vattenytan och skummar av flytande plast och skräp. Två anläggningar finns på test i Sverige. En i Göteborg och en i Stockholm. Väl värt att följa.
>> Gå till projektets webbplats
>> Följ The Seabin Project på Facebook!

Homebiogas

(dela)

Israeliskt företag som skapat som ett tält där du själv kan skapa biogas av dina gamla matrester. Vi har haft kontakt med dem och Sverige är inte det mest optimala landet att ha anläggningen i då den behöver 25 grader dygnet runt, året runt men ändå en grym innovation tycker vi.
>> Gå till projektets webbplats
>> Följ Homebiogas på Facebook!