Om Klimatnytt och kontaktinfo

Sidan lanserades den 16 februari 2020 och drivs av en person med ett livslångt miljöengagemang och som till vardags tidigare jobbat på en stor miljöorganisation men även drivit en egen konsultfirma sedan 1997. Ingen av länkarna som finns på sidan är autogenererade utan de är kuraterade manuellt och inhämtade och utvärderade manuellt. Sidan drivs av annonsintäkter och andra tjänster så som jobbannonser. 40% av intäkterna går till att driva siten men MINST 60% av intäkterna går vidare till mer solenergi i utvecklingsländer via Trine. På så sätt kan man säga att siten även är klimatneutral vad det gäller serverdrift och elförbrukning.

Hittills har Klimatnytt.se genererat 700 kr varav 3296 kr har gått vidare till solenergi via Trine till projektet Greenlight Planet 11, (Nigeria), Daystar Power 12 (Nigeria), Daystar Power 13 (Ghana) och Yellow 3, (Malawi). Vilket motsvarar 470% av intäkterna.

Kontakta oss och tipsa oss!

Vi tar hemskt gärna hjälp och tips på länkar ni tycker platsar inom siten. Detsamma gäller för samarbeten och liknande. Maila klimatochmiljo@gmail.com

Lägg ut ut era jobbannonser på Klimatnytt!

Har ni rekryteringar på gång inom miljö- och klimatsektorn får ni gärna lägga ut dem hos oss. Skicka iväg ett mail till klimatochmiljo@gmail.com med länken och SWISHA 100 kr till 076-329 07 05 och maila på så lägger vi upp annonsen så snart som möjligt. Vi har givetvis f-skattsedel och passar inte SWISH har vi konto i Handelsbanken med nummer 6164 968 819 468. Glöm inte att alla intäkter sidan har så går minst 60% vidare till mer solenergi i världen via Trine så 60 kr av dessa 100 bidrar till något gott.

Annonserna på siten

För tillfället går annonserna via Google Adsense. Vi försöker att regelbundet screena annonserna som kommer upp så det inte dyker upp annonser för tex flygresor men via Adsense kan annonsörer även följa målgruppen så har du varit inne på Norwegian och förfärats över deras klimatpåverkan kan du få retargeting ändå och se deras annonser, men som sagt, vi kollar och försöker blockera såna annonser.